Print this page
Written by  2013-06-03

Äta ute

(0 votes)

Patacona har ett rikt utbud av restauranter och barer. Utefter strandpromenaden finns ett flertal bl a vår favorit Birra & Blues.

Om man mot förmodan tröttnar på dem finns hur många som helst i de närliggande stadsdelarna. Utefter strandpromenaden till till centrum av Valencia finns ett flertal mysiga restauranter, de flesta med fisk- och skaldjur som specialitet.

Naturligtvis måste ni prova Valencia's paella - risrätten som räknas bland de spanska nationalrätterna. I Spanien är Valencia även känt för sitt sena uteliv och det rika kulturutbudet. Bland de lokala specialiteterna finner man förutom paellan; Fartons, dryckerna Agua de Valencia samt tigernötsdrycken Horchata de Chufa, och Fideua - en pastavariant på risrätten paella.

I stadens centrum finns El Mercado Central, den enorma saluhallen konstruerad i moderniststil år 1914, och kan närmast betraktas som en matkatedral med sin över 30 meter höga kupol och ljusinsläpp högt upp i taket. Saluhallen är byggd på en marknadsplats med anor tusen år tillbaka under Valencias moriska period. Där inne säljs all möjlig typ av mat och råvara, såsom fisk, frukt, kött, kryddor och örter. Utanför säljs bland annat paellajärn. Mercado Central är en av Spaniens största och en av Europas äldsta saluhallar som fortfarande är i bruk. Den hyser ungefär 400 näringsidkare, som med 1500 anställda driver matvarubutiker, matstånd, restauranger med mera. Ett mycket populärt tillhåll, såväl bland turister som inhemska valenciabor.

Huvudsaklig källa: wikipedia

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6