Super User

Super User


Notice: Undefined property: Joomla\CMS\Object\CMSObject::$description in /home/barneinf/public_html/fyren/templates/jf_calla-exteriors/html/com_k2/default/user.php on line 59
måndag, 03 juni 2013 00:00

Lägenheten

Lägenheten ligger i ett välvårdat huskomplex som administreras centralt. På gården finns det pool som är öppen sommartid samt ett par paddelplaner.
På den fina balkongen äter man gärna sin frukost i förmiddagens solsken och havsutsikt.
Vardagsrummet är det första man möter och som präglas av den fina utsikten. Där vi har en härlig bäddsoffa och TV
Köket  
Sovrummet  
måndag, 03 juni 2013 00:00

Patacona

Ett stenkast från lägenheten ligger i stadsdelen Patacona som ju är mest känd för sin härliga sandstrand. Patacona ligger bara cirka 5 km från Valencias innerstad. Fastän det är ett väldigt lugnt läge så finns ändå goda kommunikationer nära. De båda motorvägarna E15 och V21 passerar förbi i närheten och dessutom har man bra förbindelser till stadens centrum med kollektivtrafiken

måndag, 03 juni 2013 00:00

Sport

måndag, 03 juni 2013 00:00

Vädret

I Valencia är det nästan alltid bra väder och staden kan ståta med över 300 soldagar per år.

Valencia har ett subtropiskt klimat med inslag av ett medelhavsklimat. Vanliga dagstemperaturer i januari är 15-17 °C, och under natten 5-9 °C. Vanliga dagstemperaturer under augusti är 27-32 °C, och under natten 20-22 °C. Den årliga genomsnittliga temperaturen under dagen är 22 °C och under natten 13 °C.

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
 Högsta medeltemp. 16 17 19 20 23 26 29 30 28 24 20 17
 Lägsta medeltemp. 7 8 9 11 14 18 21 21 19 14 10 8
 
 Nederbörd 36 32 35 37 34 23 9 19 51 74 51 52

Hur vädret ser ut alldeles nu kan ni se här:

måndag, 03 juni 2013 00:00

Äta ute

Patacona har ett rikt utbud av restauranter och barer. Utefter strandpromenaden finns ett flertal bl a vår favorit Birra & Blues.

Om man mot förmodan tröttnar på dem finns hur många som helst i de närliggande stadsdelarna. Utefter strandpromenaden till till centrum av Valencia finns ett flertal mysiga restauranter, de flesta med fisk- och skaldjur som specialitet.

Naturligtvis måste ni prova Valencia's paella - risrätten som räknas bland de spanska nationalrätterna. I Spanien är Valencia även känt för sitt sena uteliv och det rika kulturutbudet. Bland de lokala specialiteterna finner man förutom paellan; Fartons, dryckerna Agua de Valencia samt tigernötsdrycken Horchata de Chufa, och Fideua - en pastavariant på risrätten paella.

I stadens centrum finns El Mercado Central, den enorma saluhallen konstruerad i moderniststil år 1914, och kan närmast betraktas som en matkatedral med sin över 30 meter höga kupol och ljusinsläpp högt upp i taket. Saluhallen är byggd på en marknadsplats med anor tusen år tillbaka under Valencias moriska period. Där inne säljs all möjlig typ av mat och råvara, såsom fisk, frukt, kött, kryddor och örter. Utanför säljs bland annat paellajärn. Mercado Central är en av Spaniens största och en av Europas äldsta saluhallar som fortfarande är i bruk. Den hyser ungefär 400 näringsidkare, som med 1500 anställda driver matvarubutiker, matstånd, restauranger med mera. Ett mycket populärt tillhåll, såväl bland turister som inhemska valenciabor.

Huvudsaklig källa: wikipedia

måndag, 03 juni 2013 00:00

Kultur och nöjen

Människorna i Valencia älskar ett bra kalas. Les Falles (Las Fallaskastilianska) är den enskilt största fiestan i Valencia. Den kulminerar då gigantiska papier-machéfigurer förs i procession genom staden, varefter samtliga utom vinnaren i paraden bränns upp natten mellan 19 och 20 mars. Festligheterna varar från den 15 till den 19 mars och hålls till regionens skyddshelgon Sankt Josefs ära; 19 mars är Sankt Josefsdagen. Men redan den 1 mars börjar man hetta upp stämningen med aktiviteter och arrangemang som masclétas och petardos; knallfyrverkeri och tunga smatterband.

I Spanien är Valencia även känt för sitt sena uteliv och det rika kulturutbudet, samt de välbesökta tävlingshelgerna på den publikvänliga racingbanan Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo strax utanför staden.

Vill man se högklassig fotboll har man kommit helt rätt: Valencias båda fotbollslag Levante UD och Valencia CF återfinns båda i högsta serien, La liga. Vid extra intressanta matcher fylls ofta de båda stadierna Mestalla (som kan ta emot 55000 åskadare) och Ciutat de València men vid andra matcher går det oftast bra att skaffa biljetter vid respektive stadium strax innan matchstart.

Huvudsaklig källa: wikipedia

måndag, 03 juni 2013 00:00

Kommunikationer

Till Valencia kommer man enkelt genom flyg till flygplatsen Manises som ligger strax väster om staden i förortsområdet med samma namn.

Dessutom går det många och bra tåg till staden. Järnvägsnätet inbegriper dels ett metronät, regionaltrafik samt reguljärtrafik med snabbtåg till både Madrid och Barcelona.

Valencias hamn är den största på Medelhavets västkust,den största i Spanien räknat i containertrafik från 2008 och den näst största i Spanien i total trafik, som hanterar cirka 20 procent av Spaniens export. Den huvudsakliga exporten består av matvaror och drycker, apelsin och andra citrusfrukter, möbler, keramik, textil och järnprodukter, vilket speglar regionens huvudsakliga näringsindustri.

Förutom fraktfartyg servar hamnen även passagerarfartyg (inklusive linjetrafiken till Balearerna), fiskeflotta, samt en sektor för fritids- och sportbåtar. Den prestigefulla seglingstävlingen Americas Cup har haft sin bas i Valencia vid två tillfällen, 2007 och 2010. Hela hamnområdet delades upp och fick sig ett lyft inför detta, samt säkra renare vatten till hamnens publika rekreationsområde.

Om man skulle behöva skriva ut en boardingcard så kan skriva ut det hos Libreria Papeleria Malvarrosa som ligger på Avenida Malvarrosa 35. Antingen har man dokumentet på en USB-sticka eller så mailar man dem på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Lycka till!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/barneinf/public_html/fyren/templates/jf_calla-exteriors/html/com_k2/default/user.php on line 260

Bokningar

Kontakta oss

Vill ni hyra lägenheten? Kontakta oss så kan vi återkomma med information när den är ledig och vad det skulle kosta.

Kontakta oss